” YOU NI ANAK SOSILAWATI KE??? “

November 3rd, 2010 by Nurul Pinky

Ya ampunnnn..sebenarnya cerita ni aku dah shoot di FB dan Twitter tapi gambar diriku sewaktu kejadian tu, tak tunjuk pun bukan apa MALU rasanya HEHE..Ok aku cerita semula yer..mari sini semua meh..meh..kita kiss pipi gebu dulu hehehe..almaklumlah dah bagi petua untuk pipi gebukan! perghhh belagak sehhh T____T

Kes ni jadi selepas seminggu umat islam diseluruh dunia menyambut Syawal..ehh bukan syawal Af tu tau..tak perlu kot ngeh..ngeh..ngeh..Aku macam biasa, setiap hari Sabtu adalah hari aku dan mama berjalan-jalan mencari barang untuk di pow..ok dengan sekali lagi untuk dipow hahaha biasalah anak bertuah memang macam ni ;) kebetulan masa tu mama ajak singgah Avon, katanya ada sale so aku ikut aje..elok masuk pintu butik Avon tu tiba-tiba salegirl ni terus pandang dan bertanya ” eh..ehh macam kenal aje tapi siapa yer??? Ohh yer you ni anak Sosilawati pangasas produk kecantikan tu kan?? “ terpinga-pinga aku, dahlah masa tu semua mata bertumpu padaku dan tak pasal-pasal terpancul dari mulutku ” lerrr ingat mcam Siti Nurhaliza kah..kah..kah.., ”

Mama cakap lepas ni bela lagi pipi ni hehehe, nak wat macam-mana dah pipi ni nak naik, tak dapat aku nak menghalangnya..kata nak nampak gebu..aikkk dari tadi asyik gebu-gebu je ?? Nak tengok ke gambar aku diketika itu? wah ayat begitu dramatis sekali caiiittttt..good night,  bantal dah panggil auwwww bestnya hehehe..ehh lupa nah tengoklah gambar tu.

Best betul ais krim dekat sini, sebelum beli boleh rasa semua perisa yang ada disitu hahaha kenyang dengan tester ajelah..nanti janganlupa singgah di Mid Valley yer..

Over !! saje besarkan gambar..ehh boleh tolong aku?? tang mana yang sama hah, rasanya jauh beza nohhhh.agaknya mata salegirl tu lupa pakai lens kot hahaha. Tapi tipulah kalau i tak bangga you KAHKAHKAH.. 

Sekian terima kasih.

PETUA UNTUK HILANGKAN PARUT DAN GEBUKAN KULIT MUKA

November 2nd, 2010 by Nurul Pinky

Fuuyooooo kalau bab petua kulit muka laju aje search hehehe..

Eh petua ni aku jumpa masa baca buku majalah Wanita and then aku pun mencubanya.Korang tak nampak ke kegebuan kulit muka ku ini?? hah nampak badan ku yang tembam aje ke?? aishhhh nyampah mak tau ahakkkk!

Dulu waktu zaman belajar di Sek Men, kulit muka aku ni sangat sensitif pantang duduk bertenggek lama bawah matahari siaplah naik jerawat bagai dahlah tu merah pulak macam badut aje dihidung dan pipi. Aku dah cuba produk mahal dan murah semuanya separuh jalan. Last-last ikut petua aje alhamdulillah kulit mukaku sampai sekarang masih sihat dan tidak lagi melalui episod keradangan kulit.

Selalunya hujung minggu, aku selalu ambik perahan jus lemon dan sapu diseluruh muka sehingga kering..best ko buat macam tu rasa nyaman dan tegang aje kulit mukaku hikhikhik..Sebelum ni aku pakailah 1 set penjagaan muka jenama Antarabangsa, makan ratus jugaklah harganya siap nak meleleh aje aku tengok duit yang keluar nak membayornya tapi makin teruk adalah muka ni. Sekarang aku pakai jenama murah je tak sampai RM100 pun 1 setnya..alhamdulillah barang halal memang cukup indah.

Oklah meh sini rapat-rapat tapi jangan pegang-pegang tau hahaha, Nurul nak ajar cara bagaimana wat masker limau purut untuk muka nampak gebu ;) cepat salin yer.. T__________T

1) Ambil putih telur ( putih aje kuning campak masuk kuali goreng pun sodap )

2) Potong limau purut dalam 2 biji dan perah hingga ketitisan akhir ok

3) Gaulkan sebati putih telur dengan air perahan limau purut tadi

4) Sila sapu ke atas muka anda semua, kiranya buat macam mask lah yer..sekiranya terasa pedih biarkan aje sebab itu adalah proses pengecutan bekas jerawat tersebut..selalulah amalkan yer…dah gebu bagitahu i hehehehe

byeeeeeeeee luv you ;)

 

BILA NURUL BERMAIN BOLA TAMPAR

November 1st, 2010 by Nurul Pinky

Assalamualaikum,  

Mendung sehh cuaca pagi ni di Kuala Lumpur, nyum..nyum.. sedap ni kalau nak buat taik mata ngeh..ngeh..ngeh.. T_____T ok cukuplah pendek ini sahaja intronya.  

Siapa kata orang pendek tak bola main bola tampar??? dulu iya aku sokong sebab kalau dah pendek macam mana nak surf bola kan, almaklumlah kalau ketinggian 151cm macam aku ni ada ke orang nak pandang?? Now aku buktikan HAHAHA sebab aku menang walaupun naib Johan kira bangga gak lah.. Eh ni 1st time tau kitaorang masuk game ni hehehe ( rasa malu-malu bangga pulak ;) )  

   

  

Berbaju merah tu coach kami, sudah berkahwin anak 2 hahaha  

  

Meraikan kemenangan walaupun ditempat ke 2, kalah 2 mata dengan pasukan dari Wilayah Kelantan  

  

Ambil kesempatan bergambar dengan pengadil, chop kami dijemput oleh pengadil tersebut untuk join game persahabatan hehehe  

  

Bersama dengan pasukan menjadi Johan…Tahniah yer  

  

Game tengah bermula, cuba teka aku dimana?? kalau nampak yang comel tu, akulah tu hahaha  

  

Bergambar dulu sebelum bermain, ceria aje muka sorang-sorang tapi gelodak hati siapa tahu. Aku sampai tak makan tau takut punya pasal hahaha  

  

Penerimaan pinggat, ambik pingat pakai selipar pink aje sebab kaki sakit ;(  

  

Bangganya pakai baju biru + merah itu  

  

Debaran mulai menyerap masuk ke dalam diri masing-masing  

  

Huuhuhuhu gementarnya nak terima bola itu…boleh tak kalau saya tak main coach?? ” boleh, tapi pelempang sekali; nehi hay!!  

  

Muka gembira walaupun naib johan tidak mengapa, tahun depan cuba lagi ye…ehhh gelapnya muka aku?? lepas aje game bolatampar tamat, terus balik bilik cuci muka, mandi dan tidur ZZzzzzZZZZ  jam 4.30 ptg baru bangun sebab perut menari dangdut..Thanks Kak Azah sebab sudi belikan makanan hehehehe.  

Tahun depan Wilayah Kedah menjadi tuan rumah so ke Kedahlah aku yahooooo, boleh singgah pekan rabu beli kuah rojak Mak Bee 10 dozen!!